Jiujitsua naisille!

Pikavisiitti Suomeen on nyt ohi, ja kotona ollaan.
Meidän naisten bjj-leiri oli aivan huikea kokemus, ja sai kyllä olla Suomessa vallitsevasta yhteishengestä ja tiimi- ja seurarajat ylittävästä yhteistyöstä ylpeä. Sitä ei Suomessa asuessa edes tajunnut kuinka erityistä on, että ketään ei kiinnosta mitä tiimiä edustat tai missä seurassa ja kenen alla treenaat, vaan kaikkien kanssa painitaan ja ollaan kavereita. Kuulostaa itsestäänselvyydeltä kun kuitenkin suurimmaksi osaksi aikuisia kaikki ollaan, mutta hurjan monessa paikassa asiat on ihan yläasteikäisten ihmissuhdedraamojen tasolla.
Naisten jiujitsu Suomessa ei voi kyllä muutenkaan saada tarpeeksi arvostusta ja julkisuutta, meillä on huikea määrä arvokisamitaleja ja meriittejä pienessä joukossa ja vielä pienemmässä maassa. On hienoa, että näissä naisten tapahtumissa on aina iso sakki tyttöjä hyödyntämässä tilaisuutta painia toisten naisten kanssa ja tutustua uusiin ihmisiin ja treenikavereihin. Valitettavan moni on edelleen aika yksin miesten keskellä, ja voi tuntea koko lajin välillä vähän ahdistavanakin kun ei vertaistukea ja sopivaa sparrikaveria tunnu olevan ikinä. Suosittelenkin ihan alusta asti käymään vierailuilla mahdollisimman monella eri salilla, kun Suomessa ovet melkeinpä poikkeuksetta kaikille kuitenkin kaikkialla aukenevat. Sovi sparritreffejä muiden bjj-naisten kanssa uusiin kaupunkeihin, käy open mateillä ja treenaa mahdollisimman monipuolisesti niin paljon ja usein kuin mahdollista. 
Näistä tuli paljon keskustelua niin meidän vetäjien kesken kuin myös osallistujien kanssa, ja voin lyödä vetoa että kaikille meille viikonlopun ohjaajille voi hyvin laittaa viestiä jos on jotain huolia omalla salilla näissä jutuissa, ja takuulla auttavat/autan enemmän kuin mielellään. Välillä voi tuntua hankalalta jutella sen oman vetäjän tai valmentajan kanssa, jos olet ainoa naisharrastaja seurassasi. Saattaa olla vähän sellainen olo ettei sun tilannetta ymmärretä tai oteta tosissaan, kun ei ne miehet vaan tajua millaista on vaikka olla runnottavana kaikki reenit alusta loppuun loukkaantumisia peläten. Tsemppiä tälläsiin tilanteisiin, ja sitä suuremmalla syyllä kannattaa tehdä niitä jiujitsu-reissuja muille saleille, jotta näkee erilaisia tapoja treenata ja hoitaa salin yhteishenkeä. En voi kun suositella jokaista vierailemaan Lahdessa Barretolla, siellä on aivan ihana reenata naisenakin, kaikki on mukavia ja ottaa kokoerot huomioon ja sieltä löytyy muitakin tyttöjä kiva määrä. Sieltä mutkin löytää aina Suomessa ollessani.
Tuli tässä myös varattua seuraava varma Suomenkin reissu, eli tulen taas pohjoiseen jouluksi 17.12.-4.1. ! Jeeee ihana tulla piiitkäksi ajaksi kerrankin eikä vaan pitkäksi viikonlopuksi. Jos vaikka ehtisi tehdäkin jotain jopa. Jotain seminaarihommiakin on tarkoitus viritellä tälle ajalle, mutta niistä lisää sitten myöhemmin. 
Vitsi mikä määrä naisia nujuamassa!

Mun uus lempparipaita Scrambleltä! Kiitos Mirva kuvasta! 

Mä ja mun bjj-idolit. En olis ikinä jiujitsua aloittaessani aatellut että joskus saisin vetää näiden kanssa seminaaria vielä! 

Kiitos kaikille osallistujille! <3 

Outi, tuore mustavöisten mm-hopeamitalisti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *