Musta vyö

Olen hieman myöhässä kirjoittamassa tätä, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan!

Lucio ”Lagarto” Rodrigues myönsi minulle brasilialaisen jiujitsun mustan vyön n. 1.5kk sitten meidän salillamme Torremolinoksessa, Espanjassa.  Siihen hetkeen kulminoitui  7,5 vuoden työ, kaikki ne treenit ja sekä hyvät että aivan kamalat kisakokemukset. Sitä on vaikea selittää, miltä se hetki tuntui, mutta lähinnä ehkä uskomattomalta ja hienolta. Nyt kaikki ovat kysyneet että tuntuuko erilaiselta, rehellisesti sanoen ei muuten kuin että kaikki treenikaverit haluaa vaan entistä enemmän antaa mulle selkään.

En todellakaan kesäkuussa 2010 kun pelokkaana uskaltauduin Barreto Lahden peruskurssille olisi uskonut että joku päivä vielä olisin mustavöinen, kilpailisin maailmalla ja vetäisin treenejä omalla salilla. Ilman jiujitsua olisin takuulla huonommassa kunnossa, en varmasti asuisi Espanjassa Santerin kanssa pyörittämässä salia ja ohjaamassa mm. suppailua, enkä olisi nähnyt puoliakaan niistä maista missä nyt olen lajin ansiosta päässyt käymään. Enkä olisi tutustunut niihin ihmisiin, keitä nyt voin kutsua aivan lähimmiksi ystävikseni. Elämä on aika hullua.

Mulla on ollut hauskoja pikku kommelluksia IBJJF:n kanssa membershipin uusimisessa sekä mun tilin käytössä (#vainbrasiliajutut) ja sen takia en päässyt kisaamaan vielä Lontoossa vaikka niiden oli tarkoitus olla mun ekat mustan vyön kisat. Lennot olin jo hankkinut silloin kun luulin vielä saavani kaiken hoidettua ajoissa, joten lähdin Lontooseen sitten vaan valmentamaan meidän muutamaa kisaavaa oppilasta.  Oli se aika hurjaa katsoa niitä mustavöisten otteluja ja miettiä että tuolla mäkin sitten olen nyt.

Seuraavaksi nyt sitten on tarkoitus kisata Madridissa, jonka jälkeen mulla on mun eka seminaari mustavöisenä Moskovassa! Ihan super siistiä päästä Venäjälle, en oo koskaan käynyt ja Moskova näyttää niin uskomattoman kauniilta.

 

 

 

Valkovöisenä kisoissa v. 2011

 

Kuva: Voikukka Photography

 

 

 

Kuva: Voikukka Photography

 

Koti <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *