Parin minuutin mikro-brownie

En takuulla ole ainoa, joka kaupassa käydessään jättää herkut ostamatta ja ylpeänä kävelee kassalle parsakaalien ja omppujensa kanssa. Hihnalla pyörii vain tofua ja luomu-porkkanoita, ja ego oikein hykertelee kun ei tullut ostettua mitään epäterveellistä tai prosessoitua, ja voi siinä sitten oikein omahyväisenä tuomita muiten kanssa-ihmisten ostoksia ja miettiä miten hyvä ihminen sitä onkaan kun jätti ne valkoiset sämpylät ja oreot sinne hyllyyn. Mutta sitten kun sieltä kauppareissulta on päästy kotiin, iskee aivan hirveä makeanhimo jota ei muuten ihan mikään omena tyydytäkään. Pakko saada jotain mahdollisimman herkullista ja epäterveellistä!

Nämä browniet ovat juuri meille tälläisille tekopyhille ihmisille, koska miltei aina ainekset löytyvät jo kaapista (eli ei tarvi tinkiä siitä paremmuudentunteesta kassajonossa), aikaa menee yhteensä kaikkeen 5 minuuttia, ja yksi tälläinen muki-brownie todellakin vie makeanhimon helposti mennessään. Näin tän ohjeen jo joskus kauan sitten jossain blogissa (en nyt millään muista missä), ja muutama päivä sitten tästä muistutettiin Sipsikaljavegaanit-ryhmässä, jolloin juuri samalla hetkellä kun selailin facebookia, mietin että mitä ihmettä keksisin väkertää tähän herkkuhimoon. Täydellinen ajoitus siis.

 

Superhelppo muki-brownie yhdelle

4 rkl jauhoja (toimii ihan samanlailla ainakin kikhernejauhoilla ja vehnäjauhoilla, muita en ole testannut)

3rkl sokeria

2rkl öljyä

2rkl kaakaojauhetta

4rkl vettä

ripaus suolaa

 

Kaikki ainekset vaan hyvin sekaisin, mukiin ja 2-3min mikrossa. Jäätelöä ja/tai marjoja lisukkeeksi sekä maapähkinävoitä päälle niin valmista tuli! Ensi kerralla aion vielä sekoittaa maapähkinävoita taikinan sekaan tuomaan makua lisää. Vinkkinä, maapähkinävoita kun ihan vähän lämmittää, se sekoittuu sata kertaa paremmin kuin huoneenlämpöisenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *