Treenikuulumisia

En ole hetkeen kirjoitellutkaan miten mun reenit kulkee ja mitä harjoittelen nyt. On ollut niin paljon kaikkea, ettei sellaiselle vanhalle kunnon höpöhöpö-reenitekstille ole oikein ollut aikaa ja tilaa. Treenaan brasilialaista jiujitsua vähintään kerran päivässä jatkuvasti, niin ei joka reenistä nyt voikaan toki aina olla kertomassa. BJJ:n lisäksi kokoajan töissä pyörii mun jumpat, vedän viikottain nyt huhtikuussa yhden niska-selkä-hartia-kehonhuollon, yhden putkirullailun, yhden syvävenyttelyn, kaksi kahvakuulaa ja kolme vatsa-pakara-jumppaa, eli ainakin syödä saa kyllä siis todellakin niin paljon kun vaan ehtii, muuhun sitä aikaa ei sitten olekaan. Loka-maaliskuussa jumppia on sitten vielä varmaan suunnilleen tuplasti enemmän ohjelmassa, kun Fuengirolassa on silloin suomalaisten kausi kuumimmillaan ja asiakkaita riittää vaikka mihin treeneihin.

LBMA <3 Tässä kuvaan järjestäytymisessä on ehkä vielä vähän harjoittelemisen varaa.

Viimeisin otteluni oli Polariksessa helmikuussa, josta tuntuu olevan ikuisuus aikaa. Piti kisata muutama viikko sitten Rooman Avoimissa, mutta vatsatauti yllätti ja ne suunnitelmat vedettiinkin kirjaimellisesti vessasta alas. Hah. Nyt sitten on ajatukset jo siirrettynä MM-kisoihin 1,5kk päähän ja niitä varten treenit käynnissä. Pitää tehdä ihan älyttömästi töitä, jotta sinne on edes järkeä lähteä, ja monta virhettä on vielä hiottavana. Polaris-voitto toi toki itsevarmuutta lisää, mutta Rooman fiasko vei vähän fiilistä ja se vieläkin kaivelee ja ärsyttää, vaikkei asialle toki oikeasti yhtään mitään voinut.

Tällä hetkellä oon treeneissä paljon miettinyt erilaisia lieve-hommia sweeppien ja selänottojen yhteydessä, sekä ylipäätään kontrollin pitämisen kannalta. Santeri kun on ollut Suomessa ja mulla treeneistä vetovastuu, oon opettanut melkeinpä kaikissa treeneissä erilaisia lieve-tekniikoita de la rivasta istumaan nousten, erilaisia kaatoja ja selänottoja sekä vaihto shin on shin -guardiin siitä sit up -guardista liepeen kanssa. On tullut taas hyviä oivalluksia itsellekin, kuten melkeinpä aina opettaessa, kun joutuu miettimään omia itsestäänselvänä pitämiään asioita uudelta kannalta.

Lilius Barnatt muijii

Sparreissa yritän nyt paljon uusia juttuja, miettimättä niinkään sitä että voitanko vai häviänkö tilanteen. Kisasparrit odottaa ihan nurkan takana, joten nyt pitää nauttia tästä luovat sparrit ja hullut yritykset sallivasta hetkestä treeneissä. Open matit kaksi kertaa viikossa ovat pysyneet kuitenkin kisareeneinä, eli ne 1,5h sparritreenit vedän ihan kisafiiliksillä antamatta turhia tiloja tai pisteitä.

Tyttöjä Marbellan open matilla

Mulla on ollut treeneissä ihan superhyvä meininki ja motivaatio, ja yleisestikin bjj on ollut jotenkin hauskempaa kuin pitkään aikaan. On myös ollut ihanaa kun tyttöjä on ollut melkein joka treeneissä useampia, ja uusia on aloittanut jatkuvasti! Oon tehnyt niin paljon töitä saadakseni meille vahvan tyttöjen tiimin, että on aivan huippua nähdä työn vihdoin kantaneen hedelmää.

Välillä aina tulee niitä kiukku-kausia kun tekisi mieli viskata puku grilliin, mutta aina niistä on päässyt yli joko vaan treenaamalla siitä huolimatta tai pienellä jiujitsu-tauolla, mutta nyt ei ole hetkeen ollut bjj-kiukusta tietoakaan. Kai se on vähän niin että mitä vaan kun tekee vuodesta toiseen joka päivä ilman kummempaa lomaa (en edes muista milloin sairauksia lukuunottamatta oisin ollut treenaamatta 2pv pidempään) se aina välillä meinaa tulla korvista ulos.

Loppuihmetyksenä tähän outoon ajatuksenvirta-tekstiin vielä… Nyt kun fitness-kisat on ihan kulman takana, ja some pursuaa siihen liittyvää sisältöä, oon huomannut että monilla kisaajilla on KISA-LOMA??? Wtf. Siis otetaan töistä omaa lomaa että jaksaa valmistautua kisoihin? Ymmärrän jos ollaan ammattilaisia yms ja sun työtä on olla urheilija, mutta siis ihan perus Pirkko palkattomalla lomalla ekoihin kisoihinsa valmistautuakseen? Outo maailma tuo fitness-kupla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *