Hiusten lempeä vaalennus sitruunalla

Mun hiuksia ei ole käsitelty millään lailla varmaan noin seitsemään vuoteen yksiä kevyitä raitoja lukuunottamatta muutama vuosi sitten. Teininä mulla oli ihan melkein mustaksi värjätty tukka vuosia, ja sitä kun lähdettiin vaalentamaan (onneksi tein sen kampaajalla ja hiukset eivät juurikaan edes vaurioituneet!) päätin että en enää ikinä värjää hiuksiani. Iso syy oli ja on edelleen myös laiskuus, josta johtuen juurikasvu oli aina vähän liian pitkä, niin että näytin kaljuuntuvalta. Nyt näin monen vuoden luonnollisella värilläni olon jälkeen olisi ihan mahdoton edes kuvitella tummaa tukkaa enää!

Talvi-tukka
Talven jäljiltä juuret olivat tummemmat kuin latvat ja selkeästi maantienväriset eivätkä blondit.

Fuengirolan Harmoniassa mulle on laitettu raitoja samalla kun mun hiuksia on viimeisimmän kerran leikattu noin kolme vuotta sitten. Vaikea sanoa onko osa latvojen vaaleudesta siitä peräisin, mutta mulla kyllä myös on aina aurinko vaalentanut hiuksia helposti jopa Suomen kesässä, joten veikkaan miltei kaiken olevan tällä hetkellä hiuksissani täysin luonnollista. Olen nyt parisen kesää käyttänyt auringon tehosteena sitruunaa, ja sillä tuleekin aivan ihanat aurinkoraidat ja vaaleutta muuta hiusta tummempaan juureen. Sitruuna on paljon hellempää hiukselle kuin oikeat värit, ja sitä voi laittaa milloin vain on tunti tai pari aikaa, tai ollessa esim. rannalla, altaalla tai ihan vaan kotiterassilla.

Värjäys sitruunalla on siis oikeasti maailman näppärintä. Sitruuna vaan puoliksi, ja puristaa siitä suoraan mehua hiuksiin. Ei haittaa vaikka tulee siemeniä ja hedelmälihaa sekaan, tukka on pestävä jokatapauksessa huolella käsittelyn jälkeen. Mä laitan yleensä pari kolme sitruunaa, ja jos olen vaikka rannalla ja aurinko kuivattaa hiukset ja sitruunamehun nopeasti, saatan lisäillä vähitellen sinne lisääkin. Mehu kannattaa hieroa kuin shampoo kunnolla kaikkialle, ja laittaa sitä reilusti etenkin juureen. Latvat vaalentuvat helposti ihan pienelläkin määrällä jo. Sitten vaan löhöilemään vähintään tunniksi, hyvin voi olla kauemminkin mehut päässä, kun tästä ei tule esimerkiksi mitään väärää väriä jos on liian kauan päässä. Aurinkoon yhdistettynä käsitellyllä tulee kaikkein paras tulos ja selkeimmät raidat! Jos on kuivat latvat, latvoihin voi laittaa ihan vaikka oliiviöljyä tai vastaavaa ehkäisemään kuivumista ja kaksihaaraisia.

Miksi värjätä sitruunalla?

  • Vaalentava aine eli sitruunahappo on luonnollinen ja paljon hellempi tapa värjätä hiuksia
  • Ei kuivata hiuksia yhtä paljon
  • Väri ei kulu lainkaan pois, vaan tummenee kasvun mukana vain jos juuria ei käsitellä
  • Ellet satu olemaan sitruunalle allerginen, mitään sivuvaikutuksia tai oireita ei tule
Rannalla sitruunamehua päässä!

Sitruunahappo reagoi auringon UV-säteilyn kanssa ja vähentää hiuksen melaniinia eli väriainetta. Sitruunalla voi värjätä ilmankin aurinkoa, mutta jo pienikin määrä UV-säteitä auttaa vahvistamaan lopputulosta huomattavasti. Sitruuna ei toimi ihan mustiksi värjättyihin hiuksiin, vaan paras tulos tulee blondeille tai luonnollisille ja käsittelemättömille hiuksille väristä riippumatta. Kuivumisen estämiseksi yhdistän tähän latvojen öljyhoidon, ja pesen hiukseni muutaman päivän pelkällä hoitoaineella sekä teen hoitoainenaamion hiuksille, ja en olekaan huomannut kyllä yhtään mitenkään enempää esimerkiksi kaksihaaraisia tai hamppumaisuutta.

Sitruunamehun kuivuttua hiuksista tulee surffitukkamaisen pörröinen, mikä ei todellakaan esimerkiksi biitsillä haittaa!

Sitruunalla kannattaa värjätä useamman kerran, eli aina vaan kun mahdollista laittaa sitruunat tukkaan. Hiukset voivat olla auki, nutturalla tai leteillä, ja kannattaakin vaihdella noiden välillä, jotta aurinko pääsee värjäämään myös esim. takaraivon alueelta juuria! Mulla on pää sitruunamehussa läpi kesän aina kun ollaan rannalla tai vastaavaa, ja tykkään siis niin paljon enemmän niistä luonnollisista aurinkoaidoista kuin kampaamossa laitetuista!

Blondimpi! Kuva samassa valossa ja paikassa kuin tekstin alussa otettu kuva takaapäin. AIka selkeä ero ihan vaan muutaman sitruunakäsittelyn jälkeen jo!

Olen myös nyt kerran laittanut myös perus-kaljaa hiuksiin sitruunan lisäksi, ja ehkä toimi jopa vielä paremmin! Lisäksi vaalentavia vaikutuksia on kuulemma oliiviöljyllä, kamomilla-teellä, hunajalla ja merivedellä. Osa avaa hiusten huokosia, osa reagoi kemiallisesti. Oliiviöljyä olen useinkin laittanut naamioksi, ja ainakin ihanan pehmeät ja kiiltävät hiukset siitä tulee, blondauksessa ehkä luotan edelleen kuitenkin sitruunaan enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *