Sunnuntai Barranco Blancolla

Olen jo vuosia halunnut mennä vaeltamaan Barranco Blancolle, mutta jotenkin se on aina jäänyt vaikka sinne ajaa meiltä vain noin 40 minuuttia! Barranco Blanco on luonnonsuojelualue Coínissa lähellä Alhaurin el Grandea,  jossa voi vaeltaa virtaavaa jokea ja puroa pitkin välillä pulahtaen uimaan syviin “altaisiin” luolia ja muita upeita kivimuodostelmia ja jyrkänteitä ihastellen.

Lähdettiin tarkoituksella ajamaan jo kahdeksalta aamulla, koska viikonloppuisin paikka on kuulemma aivan täynnä ihmisiä. Saatiin auto parkkiin varmaan yhdeksän maissa, ja autolta kävely reitin alkuun kesti ehkäpä vartin. Kävelimme vain osan reittiä ja jokea, sillä tarkoitus oli pelkän kävelemisen sijasta myös löhöillä ja rentoutua sekä nauttia pulikoimisesta, joten patikoimme ehkäpä muutaman kilometrin vesiputoukselle saakka, ja jäimme sen yhteydessä oleville kahdelle isommalle luonnonaltaalle syömään eväitä ja uimaan.

Vesi oli uskomattoman kirkasta ja puhdasta, aivan taivaallisen turkoosia ja virkistävää. Emme edes nähneet ketään muita koko alueella ennenkuin lähdimme takaisin, kyllä kannatti herätä ajoissa ja viettää aamu siellä. Jos iltapäivästä olisi saapunut, ei olisi rauhasta ja luonnollisuudesta ollut enää tietoakaan!

Ensi kerralla kun menemme, aion hankkia vedenpitävän repun, jota on varmasti hieman kivempi kantaa mukana kuin muovipussia. Eväät on myös hyvä olla mukana, sekä toki paljon vettä. Ehkä myös vedessä kävelyyn tarkoitetut kengät olisi hyvä hankinta, mutta kyllä se kulkeminen ihan tavallisilla lenkkareillakin onnistui ihan hyvin, ainoa kurja puoli oli takaisin autolle kävellessä sain ihan kamalat rakot, kun märät ja hiekkaiset lenkkarit hiersi niin paljon.

Barranco Blanco oli yksi ihanimpia kokemuksia mun koko tän Espanjassa asumisen aikana, ja se oli juuri sellaista luonnon keskellä rauhoittumista kuin mitä olen Suomesta kaivannut. Veikkaan että siitä tulee meidän vakio-paikka mennä vaeltamaan, ja meille jäikin vielä todella paljon tutkittavaa ja kuljettavaa eri paikoissa vesistön varrella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *