Itävallan ja Slovakian seminaarireissu

Olin lokakuun lopussa aikamoisella tehoreissulla vetämässä semiaareja. Alle 40 tunnissa kävin kolmessa kaupungissa kahdessa eri maassa vetämässä kolmet treenit nukkuen niinä kahtena yönä ehkä kuutisen tuntia. Mutta minikiertue oli aivan huikea kokemus, tutustuin upeisiin uusiin ihmisiin ja sain jakaa mun hobittijiujitsun ilosanomaa! Sekä olin ensimmäinen nainen IKINÄ vetämässä treenejä Slovakiassa, oli aika mieletöntä!

Perjantaina 26.10. lensin siis Malagasta Viennaan, jossa mun ekat treenit oli. Iltapäivällä ehdin ensin kiertää kaupunkia, joka on muuten todella kaunis. Olen aina halunnut nähdä Itävaltaa ja juurikin Viennaa, ja kaupunki vastasi kyllä odotuksia. Upeita rakennuksia, suloisia ja kauniita katuja ja hyvää ruokaa. Viennassa vedin naisten treenit Roger Gracie Academylla, tehtiin naisten osallistujaennätykset muuten myös! Vedin mun lempparidrillejä guardin ohituksia varten, paljon liikkumista puolelta toiselle, ja tekniikkana de la rivan ohitusta tälläisten lyhyiden jalkojen kanssa. Tykkään opettaa simppeleitä juttuja jotka oon itse kokenut sparrissa ja kisoissa toimiviksi, ja keskityn usein opettaessa yksityiskohtiin ja uusiin pieniin nikseihin jo ehkä tutuissakin tekuissa.

Treenien loputtua seiskan jälkeen illalla pääsin yhden osallistujan kyydissä Slovakian puolelle lähelle Bratislavaa, josta Topolcanyn seminaarin järjestäjä tuli hakemaan mua. Oltiin Topolcanyn pienessä 27 000 asukkaan kaupungissa puolen yön jälkeen, eli suoraan vaan nukkumaan koska aamulla ekat treenit oli jo klo 9.

 

Klo 9 oli lasten treenit, joissa vedin hauskoja leikkejä (esim. open guardin ohitusta seisten ilman että kummallakaan on käsiä käytössä, kilpparileikkiä jossa pitää saada kaverin selkä lattiaan yms) sekä tekniikkana mun alkulämmittelydrillejä, jotka sopii vaikeusasteeltaan hyvin lapsille, ja jossa hyödynnetään lasten luontaista liikkuvuutta ja ketteryyttä.

Lasten treenien jälkeen oli muutaman tunnin tauko, jolloin Robert, salin vetäjä, esitteli mulle heidän suloista pientä kaupaunkiaan. Slovakia on aika köyhä maa, ja etenkin Topolcanyn tapaiset pienet paikat kärsivät siitä. Heidän sairaalansa oli sen näköinen että sinne kun menee nyrjähtäneen nilkan kanssa, sieltä lähtee ebolan kanssa. Paljon korruptiota, köyhyyttä ja koulutuksen puutetta. Mutta vanhat talot olivat todella kauniita ja söpöjä, kaupungin keskusta kuin joku piparkakkukylä, ja ihmiset todella ystävällisiä ja avuliaita, vaikkei yhteistä kieltä ollutkaan.

Lauantain toiset treenit olivat sitten kaikille, ja ne oli jaettu kahteen osaan. Ensin ohitimme de la rivaa kuten perjantain tyttötreeneissä, aloittaen erilaisilla liikkuvuusdrilleillä, ja jatkaen sitten pikkuhiljaa ohituksiin. Vedin knee slice -ohitusta ilman underhookia, käyttäen grippiä kaverin puvusta kun underhookia ei saa, ja sitten toisen version kun kaveri ehtii laittaa knee shieldin, ja pitääkin vaihtaa toiselle puolelle. Treenin toinen osa oli sitten de la rivaa alta, aloitimme taas liikkuvuusharjoituksilla, ja jatkoimme babyboloon ja berimboloon.

Kaikissa treeneissä tykkään vetää ennen tavallista sparria muutamat specific-erät, eli lyhyt sparriaika, aina lähtö päivän tekniikan positiosta, sparria vain ensimmäiseen pistesuoritukseen asti, ja sitten alusta taas. Näin saadaan paljon toistoja päivän tekniikasta ja harjoitusta vain siitä tietysta positiosta. Näistä tykkään myös ottaa “paskojen positioiden” -specificit, esim ennen kisoja, jolloin aina lähdetään mountista, selästä tai side controlista.

Treenien jälkeen mentiin syömään, jonka jälkeen ajoimme illaksi Bratislavaan, jossa mulla oli hotelli. Aamuyöllä lähdin sieltä sitten taksilla takaisin Itävaltaan ja lensin aamuseiskalta Viennasta Malagaan. Kun pääsin siinä keskipäivän maissa kotiin, olin niin loppu kun voi vain olla. Pari päivää ilman kunnon yöunia, jatkuvaa matkustamista, treenien vedot ja kokoaikainen sosiaalinen kanssakäyminen uusien ihmisten kanssa on aika uuvuttavaa. Mutta reissu oli ihan uskomaton kokemus, enkä malta odottaa seuraavaa!

Kisasuunnitelmat tälle loppuvuodelle vielä ovat nyt lyöty lukkoon, tässä kuussa en kisaa yhtään, vaan käyn Dublin Openeissa 8.12. hakemasssa puuttuvat 5 ranking pistettä EM-kisoja varten ja samalla vedän seminaarin siellä. Seuraavana viikonloppuna kisaan Skotlannissa 16.12., jonne mut kutsuttiin ottelemaan 2000 euron palkintorahoista ja vetämään samalla reissulla seminaaria. Suomeen lennän 21.12. ja mulla on jo sovittuna seminaari Lahteen rakkaalle ihanalle kotisalille Barretolle 29.12., tuon muuten täältä mukanani silloin pari espanjalaista naista treeneihin mukaan, eli nähdään Lahdessa tuolloin! Kiireinen joulukuu tulossa, mutta en oikeesti jaksaisi odottaa kisoja ja seminaareja, enkä varsinkaan Suomea, ihana nähdä pian taas perhe ja ystävät <3

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *