UKBJJA:n kisat Skotlannissa

Team Scramble Skotlannissa

Tämän vuoden viimeinen kisareissu taputeltu! On ollut kyllä aika hurja vuosi reissujen suhteen, ja aikamoinen helpotus saada kaikki “työreissut” hoidettua. Enää jäljellä perjantaina matka Suomeen jouluksi, ihanaa! Tullaan Nenan kanssa pohjoiseen yli kahdeksi viikoksi ihan vaan lomalle, lukuunottamatta toki mun seminaaria 29.12. Lahdessa, jonne sain mukaan myös pari espanjalaista tyttöä meidän salilta.

En ollut ennen käynytkään Skotlannissa, mutta kavereilta kuullun mukaan osasin odottaa upeita maisemia, kylmää keliä sekä ihan käsittämätöntä kieltä. Ja aikalailla juurikin noin tiivistäisin reissun. Saavuin perjantaina myöhään illalla hotellille Hamiltonin kaupunkiin, joka oli näppärän lähellä kaupungin pääjuna-asemaa. Aamulla lähdin aikaisin jo liikkeelle, sillä mulla oli seminaari keskipäivällä Fifen Kirkcaldyssa parin tunnin junamatkan päässä. Kun ostin lippua ja yritin kysyä niiden asemien nimiä, joissa mun pitäisi vaihtaa junaa, en saanut oikeasti MITÄÄN selvää vastauksesta, vaikka virkailija yritti sanoa ne varmastikin niin selkeästi ja hitaasti kuin pystyi. Lopulta mulle tulostettiin lappu kouraan johon oli kirjoitettu asemien nimet, kun ei siitä puheella tullut yhtään mitään. Skottiaksentti on todella vaikea ymmärtää, ainoa helpotus on että olin viime viikonloppuna Irlannissa, ja vähän jo joutui tottumaan siihen että keskittyä täytyy ja hyvin jos mitään aikoo ymmärtää.

 

Seminaari oli tosi suloisella pienellä Gracie Barra Fifen salilla, opetin mun lemppariohituksia ja sitten variaatioita niistä kun kaikki ei menekään kuten on suunniteltu. Sain myös itse siinä hyvät viimeiset treenit kisoihin. Heillä oli reenien jälkeen siellä järjestettynä viini- ja viskimaistiaiset, ja ai vitsi olisi ollut ihana jäädä niihin! Mutta ne ei ehkä ole ihan se paras juttu päivää ennen kisoja valitettavasti, vaikka yöunet varmasti olisikin olleet erittäin hyvät.

Sunnuntain kisoissa mulla ei ollut “omassa” sarjassani eli alle -64 kiloisissa ketään, joten ainoat matsit oli avoimessa sarjassa. Kaaviot meni sitten vielä silleen hauskasti että päädyin ottelemaan vain suomalaisia vastaan. Ensin semarissa oli Hanna Hirvonen vastassa, ja sitten finaalissa Venla Luukkonen. Matsit ovat nähtävissä UKBJJA:n facebook-sivulla, mun matsien teema selkeesti oli “selviä kilpparissa”, etenkin Venlaa vastaan. Nyt on kyllä niin jyrän alle jäänyt olo että huhhuh, jospa seuraavissa kisoissa sarjan toisiksi kevyin ei sentään olisi mua silti 15kg isompi! Oon mun matseihin tosi tyytyväinen, sain hyvin omia juttujani tehtyä, enkä ollut Venlalle pelkkä märkä rätti mitä viskoa vaan sain jopa laitettua hanttiin ja etenkin ihan matsin lopussa tuli hyvää tekemistä. Edellinen matsi Venlaa vastaan kuitenkin päättyi varmaan kahdessa minuutissa, nyt meni kuitenkin täydelle ajalle ja hävisin vain 2 pisteellä!

Vähän hapotti siinä ennen finaalia.

Viikonlopun ehdoton kohokohta oli oikeasti viettää aikaa Hannan ja Venlan kanssa, nuo kaks ovat ihan mun yksiä lemppari-ihmisiä ja aina niin hauskoja. Ja hienoa on myös juurikin se, että vaikka otellaan vastakkain niin voidaan käydä aamupalalla yhdessä ennen kisoja ja matsien jälkeen mennä porukalla illalliselle. Posket ihan kipeinä nauramisesta heidän jutuille nauramisesta ja koko muu kroppa kipeenä heitä vastaan ottelemisesta. Täydellistä.

Tultiin Skotlantiin ottelemaan toisiamme vastaan.

 

Nyt pari päivää kotona ihan täyttä LOMAA kunnes perjantaina klo 7 lähtee kone kohti rakasta ihanaa Suomea <3

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *